Daniela Ryf

Daniela Ryf face istorie,  castigand cel mai mare premiu din triatlon – 1 milion de dolari!

Numele Danielei a inceput sa fie cunoscut in triatlon de anul trecut, cand a castigat Campionatul Mondial de Ironman 70.3, si a terminat pe locul 2 Campionatul Mondial de Ironman din Kona! Insa anul acesta a creat cu adevarat istorie in triatlon, fiind primul sportiv care castiga un premiu cu valoarea de 1 milion de dolari!

Daniela Ryf

Premiul vine ca un bonus intr-un circuit de trei curse, Nasser Bin Hamad Triple Crown, in care bonusul de 1 milion ii revine sportivului care reuseste sa castige toate trei cursele. Acestea au fost:

  • Challenge Dubai,
  • Campionatul Mondial Ironman 70.3
  • Ironman 70.3 Bahrain (ultima din acest circuit).

Astfel Daniela incheie un an absolut stelar, in care a castigat Campionatul European de Ironman, Campionatul Mondial de Ironman 70.3, Campionatul Mondial de Ironman, precum si cea mai mare valoare totala a premiilor din triatlon!

 

Daniela este o veterana a sportului, desi lumea o percepe ca pe o nou-venita. A reprezentat Elvetia la Olimpiadele din 2008 (Beijing) si 2012 (Londra), unde s-a clasat pe locurile 6, respectiv 40. Insa succesul a venit o data cu renuntarea la distantele scurte in favoarea probelor regine ale triatlonului – 70.3 si 140.6 (numele vine de la distanta totala cumulata a probelor, in mile). Din 2013 a trecut in echipa antrenorului Brett Sutton, cel care a format-o si pe Chrissie Wellington, o alta legenda Ironman!

ryf bike

Daniela a declarat dupa cursa din Bahrain, in urma careia a devenit milionara: „Este un moment extraordinar in cariera mea, si sper si pentru sportul triatlonului. Sunt foarte recunoscatoare ca Alteta Sa Printul Nasser (nn: sponsorul bonusului) a ajutat sa crestem profilul acestui sport. A fost un an extraordinar pentru mine. Sincera sa fiu, nu am nici o idee despre ce sa fac cu toti acesti bani. Trebuie sa las experienta sa se sedimenteze un pic.”

Share This: